Sträva inte efter drömmen, lev den

Under hela mitt vuxna liv har jag tagit många chanser och kastat mig huvudstupa in i många jobb, projekt och studier utan att ibland ha en aning om hur jag skulle göra det. Det har varit otroligt lärorikt, spännande, utmanande och inte minst oroligt.

Min inställning till livet är att det inte finns något annat än nu. Gårdagen har varit och kommer aldrig att komma tillbaka, och morgondagen är inte här ännu, så allt du har är nu. Du kan fundera hur mycket du vill över något, du kan analysera, studera och gud vet vad, men du kommer aldrig att få reda på om det var ett bra val eller inte innan du försöker. Jag har ända sedan jag var ung förstått vilken situation jag befinner mig i där och då och har försökt att efter bästa förmåga dra nytta av den. Mitt största val i livet var att följa drömmen om att bli pilot. När jag gjorde det valet hade jag ett jobb som jag älskade, drömbilen och nästan klar med självrisken för en lägenhet. Jag sa upp mig från mitt jobb, sålde bilen, tog ett stort banklån och flyttade till USA. Jag flög i två år och tog mina certifikat som pilot och räknar med att flyga kommersiellt under våren 2019.

Att göra sådana val är sjukt svårt och det finns många sömnlösa nätter på grund av ångest, men ångesten att sitta på ett vårdhem vid 90 års ålder och tänka att jag önskar det ena och det andra är ännu svårare. För vad kan egentligen gå så fel? Du ger din dröm en chans, du tror på dig själv. För om du inte tror på din dröm eller på dig själv, vem ska då göra det? Grannen eller? Vi lever i ett land som ger dig all frihet i världen att göra exakt vad du vill och exakt när du vill, ett land som tar hand om dig och ett land som ger dig möjligheter som andra bara kan drömma om. Så när jag träffar unga människor i min ålder som klagar på hur tuffa de är eller hur svårt något är, tänker jag bara att jag önskar att du kunde vakna upp och se världen ur ett annat perspektiv. Ett perspektiv där du är tacksam för det du har nu och inte för allt du inte har och allt du vill ha. Jag tror nämligen starkt på att om du är här och nu, ser vad du har nu och är tacksam för det, så kommer du bara att få mer som du kan vara tacksam för.

Vi lever i en värld av möjligheter och det har aldrig varit lättare i mänsklighetens historia att nå ut till så många och det är så enkelt, så ge den dröm du har en chans. Livet är här och nu och inte i morgon, nästa vecka eller nästa år. Vi är här, nu. Var här med mig och se världen med ögon fyllda av tacksamhet. Det här var jag och vad jag hade i tankarna. / K