Ikke jag den drømmen, lev den

Gjennom mitt voksne liv har jeg tatt mange sjanser og kastet meg med hodet først ut i mange jobber, prosjekter og studier uten til tider å ha peiling på hvordan jeg skal gjøre det. Det har vært utrolig lærerikt, spennende, utfordrende og ikke minst engstelig.

Tilnærmingen jeg har til livet er at det egentlig ikke er noe annet enn nå. I går har vært og kommer aldri tilbake, og i morgen er ikke her ennå, så alt du egentlig har er nå. Du kan gruble så mye du vil over noe, du kan analysere, studere og gud vet hva, men du vil aldri finne ut om det var et godt valg eller ikke før du prøver. Jeg har siden jeg var ung forstått hvilken situasjon jeg er i der og da og har prøvd etter beste evne å utnytte det fullt ut. Og mitt største valg i livet var å følge drømmen om å bli pilot. I det øyeblikket da jeg tok det valget, hadde jeg en jobb jeg elsket, drømmebilen og nesten ferdig med egenandel på leilighet. Jeg sa opp jobben, solgte bilen, tok opp et stort banklån og flyttet til USA. Jeg fløy i to år og tok sertifikatene mine som pilot, og jeg regner med å fly kommersielt i løpet av våren 2019.

Å ta slike valg er sykt tøft og det er mange søvnløse netter på grunn av angst men angsten for å sitte på et sykehjem i en alder av 90 år og tenke at jeg ønsker det ene og det andre er enda tøffere. For hva kan egentlig gå så galt? Du gir drømmen din en sjanse, du tror på deg selv. For hvis du ikke tror på drømmen du har eller deg selv, hvem skal da gjøre det? Naboen eller? Vi lever i et land som gir deg all frihet i verden til å gjøre akkurat det du vil og akkurat når du vil, et land som tar vare på deg og et land som gir deg muligheter andre bare kan drømme om. So when I meet young people my age who complain about how tough they are or how difficult something is, I just think I wish you could wake up to see the world from a different perspective. Et perspektiv hvor du er takknemlig for det du har, nå og ikke alt du ikke har og alt du ønsker deg. For jeg er overbevist om at hvis du er her, nå og ser hva du har nå og er takknemlig for det, så vil du bare få mer som du kan være takknemlig for.

Vi lever i en verden av muligheter og det har aldri vært enklere i menneskehetens historie å nå ut til så mange og det er så enkelt, så gi drømmen du har en sjanse. Livet er her og nå og ikke i morgen eller neste uke eller neste år. Vi er her, nå. Vær her med meg og se verden med øyne fylt av takknemlighet. Dette var meg og det jeg hadde på hjertet. / K